Gekke gewoontes op de dag van je leven

Bruiloft catering

Een bruiloft, de dag van je leven. Deze dag moet dan ook perfect verlopen. Er is alleen zoveel om over na te denken. Wat dacht je van de ringen, de bloemen, de jurk of de catering op je bruiloft. Daarnaast is het lastig wie je gaat uitnodigen want zo’n bruiloft kost nogal wat. Het schijnt dat de meeste stress van een bruiloft komt van het kiezen van de gasten. Gelukkig zijn er gebruiken die het bruidspaar geluk moet brengen tijdens en na de bruiloft. In Nederland draagt de man de vrouw bijvoorbeeld over de drempel voor goed geluk. Ook na de ceremonie is het een gewoonte om rijst te gooien op het pasgetrouwde bruidspaar. Dit is voor ons natuurlijk heel normaal maar in andere culturen zullen ze hier raar van opkijken. Net zoals wij dat bij hen doen. Lees hier enkele bijzondere huwelijksgebruiken in andere landen.

Bij Indonesische bruiloften wordt iedereen die ook maar enige verbintenis met het bruidspaar heeft, uitgenodigd voor de volledige huwelijksdag. Het bruidspaar zit op een luxe bankje en zij worden de hele dag bediend en bewonderd. Lekker aapjes kijken!

Zoals veel mensen waarschijnlijk wel weten is een Marokkaanse bruiloft verspreid over verschillende dagen. Naast bekende fenomenen als het slachten van koeien of schapen is het een traditie dat de bruidegom de bruid naar zijn ouderlijk huis moet brengen. Hier staat de moeder van de bruidegom te wachten met een bord vol suiker en snoep. Het bruidspaar gooit al deze zoetigheden naar de familie en vrienden.

Een land waar ze ook met eten gooien, is Tsjechië. In Tsjechië wordt op de huwelijksdag met erwten gegooid in plaats van snoep zoals in Marokko of rijst in Nederland. Dit wordt op het bruidspaar gegooid op dezelfde manier als dat in Nederland gebeurt met rijst.

Hindoes geloven dat regen op een bruiloft geluk brengt. Dat zou een mooie positieve instelling zijn met dat onvoorspelbare weer in Nederland! In Zweden geloven ze in het verkrijgen van een goed huwelijk door munten te stoppen in de schoenen van de bruid. De vader stopt een zilveren munt in de linkerschoen van de dochter en de moeder stopt een gouden munt in de rechterschoen. Of het lekker loopt is maar de vraag…

Een andere bijzondere gewoonte tijdens een bruiloft vindt plaats in China. In een bepaalde stam in China is het de bedoeling dat een bruidegom met een pijl en boog op de bruid schiet. Dit zijn gelukkig wel rubberen pijltjes. Na het schieten van de drie pijltjes, breekt de bruidegom de pijlen doormidden. Deze traditie zorgt voor een eeuwig huwelijk volgens de Chinezen.

Er zijn meer tradities die niet erg plezierig zijn. In Korea is het een gewoonte om de sokken van de bruidegom tijdens de bruiloft uit te doen. Daarna wordt er een touw om de enkel van de bruidegom geknoopt en worden zijn voeten geslagen met vissen. Dit alles is ter voorbereiding van de huwelijksnacht.

Ook de bruiden worden niet gespaard tijdens enkele huwelijksgebruiken. In Kenia spugen vaders van de bruid op het hoofd en de borsten van de bruid. In Kenia wordt dit gezien als een zegening. Ook in Egypte moet je heel wat doorstaan als bruid. Andere vrouwen mogen je hier knijpen op je trouwdag voor goed geluk.

Ben je inmiddels al blij dat wij op zijn ‘Nederlands’ kunnen trouwen? Ongeacht je bruiloft, of het nu een Indonesische bruiloft of een Nederlandse bruiloft gaat worden, kunnen kunnen wij je de mooiste dag van je leven voorzien van lekkere bruiloft catering.