De mooiste steden van Java

Indonesië is een populaire bestemming onder backpackers. Het is een prachtig, veelzijdig land met veel verschillende klimaten. Java is een centraal gelegen eiland van Indonesië. Tevens is dit het modernste en drukbevolkste eiland van Indonesië. Java heeft veel indrukwekkende bouwwerken die je niet mag missen. In deze blog zullen drie prachtige bestemmingen van Java beschreven worden. Leuke inspiratie voor een reis!

Jakarta

Veel reizigers beginnen hun reis in Jakarta omdat hier een internationaal vliegveld gevestigd is. De stad kent paleizen, monumenten en musea. De grootste moskee van Zuidoost Azië de Mesjid Istiqlal is te vinden in Jakarta. Deze moskee is erg indrukwekkend om zijn grootte en ‘s avonds is hij erg mooi belicht. Veel monumenten kun je vinden in de oude binnenstad Kota. Daarnaast kun je relaxen op Thousand Islands als je de drukte van de stad zat bent. Hier zijn adembenemende witte zandstranden met helder blauw water.

Jakarta Mesjid Istiqlal

Mesjid Istiqlal

Yogyakarta

Yogyakarta wordt ook wel de culturele hoofdstad van Indonesië genoemd. De stad onderscheidt zich doordat het een studentenstad is met vele uitgaansmogelijkheden. Op cultureel gebied is er veel te zien. In het midden van het centrum vind je het Kraton. Dit is een paleis dat gebouwd is in 1755. De Sultan van Yogyakarta heeft hier gewoond. De traditionele Javaanse architectuur maken een bezoek aan dit paleis meer dan waard. Vlakbij de Kraton is een waterpaleis te vinden die je ook niet mag missen. Dit was ooit een koninklijk zwembad. Als je niet genoeg kan krijgen van winkelen, is er ook een overdekte markt, namelijk de Pasar Berinhario. Met allerlei soorten groente, fruit en specerijen.

Yogyakarta Kraton
Kraton

Surabaya

Deze stad is iets minder bekend dan Jakarta of Yogyakarta maar heeft minstens net zo veel te bieden op cultureel gebied. In Surabaya staat een prachtige moskee, de Masjid Nasional Al Akbar. Ten noorden van de stad bevindt zich de Jembatan Suramadu die ‘s avonds erg mooi belicht is. Een aanrader om deze brug in het donker een bezoek te brengen. Een bekend monument is de Tugu Pahlawan. Letterlijk vertaald betekent dit helden monument. Het monument is gebouwd in 1945 ter gedachtenis van de slachtoffers van de Strijd om Surabaya. Ook voor traditionele muziek en eten is Surabaya een leuke bestemming om heen te gaan. Op de Pakuwon Food Festival zijn vele kramen te vinden met traditioneel Indisch eten en muziek.

Masjid Nasional Al Akbar
Masjid Nasional Al Akbar

Mocht je niet de tijd of het geld hebben om naar Java te reizen, dan kun je altijd het heerlijke Javaanse eten komen proberen in ons restaurant.